Indernes verden 1600-1750: Danske drømme om Østens herligheder

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Standard

Indernes verden 1600-1750 : Danske drømme om Østens herligheder. / Fihl, Esther; Brimnes, Niels; Mentz, Søren.

Indien: Tranquebar, Serampore og Nicobarerne. ed. / Niels Brimnes. 1. ed. København : Gad, 2017. (Danmark og kolonierne).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Harvard

Fihl, E, Brimnes, N & Mentz, S 2017, Indernes verden 1600-1750: Danske drømme om Østens herligheder. in N Brimnes (ed.), Indien: Tranquebar, Serampore og Nicobarerne. 1 edn, Gad, København, Danmark og kolonierne.

APA

Fihl, E., Brimnes, N., & Mentz, S. (2017). Indernes verden 1600-1750: Danske drømme om Østens herligheder. In N. Brimnes (Ed.), Indien: Tranquebar, Serampore og Nicobarerne (1 ed.). Gad. Danmark og kolonierne

Vancouver

Fihl E, Brimnes N, Mentz S. Indernes verden 1600-1750: Danske drømme om Østens herligheder. In Brimnes N, editor, Indien: Tranquebar, Serampore og Nicobarerne. 1 ed. København: Gad. 2017. (Danmark og kolonierne).

Author

Fihl, Esther ; Brimnes, Niels ; Mentz, Søren. / Indernes verden 1600-1750 : Danske drømme om Østens herligheder. Indien: Tranquebar, Serampore og Nicobarerne. editor / Niels Brimnes. 1. ed. København : Gad, 2017. (Danmark og kolonierne).

Bibtex

@inbook{efabefe67f0f4918a62e1e73300e1987,
title = "Indernes verden 1600-1750: Danske dr{\o}mme om {\O}stens herligheder",
abstract = "Abstrakt:I 1600-tallet voksede den europ{\ae}iske interesse for handel med Asien eksplosivt, og en r{\ae}kke europ{\ae}iske magter etablerede handelsposter bl.a. i Indien. I 1620 indgik Danmark-Norge en aftale med herskeren i det sydindiske Thanjavur om at opf{\o}re en f{\ae}stning ved landsbyen Tharangambadi, som danskerne kaldte Tranquebar. Stedet blev i de f{\o}lgende mere end 200 {\aa}r centrum for de danske aktiviteter i Asien. I 1755 etablerede man sig ogs{\aa} i Serampore n{\ae}r Calcutta, ligesom man samtidig gjorde det f{\o}rste fors{\o}g p{\aa} at underl{\ae}gge sig den indiske {\o}gruppe Nicobarerne.Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne fort{\ae}ller historien om den dansk-norske tilstedev{\ae}relse i Indien, som den udfoldede sig i sam- og modspil med lokale indiske herskere og andre europ{\ae}iske kolonimagter. I begyndelsen var Tranquebar i lange perioder uden skibsforbindelse til Danmark; selv i storhedstiden omkring 1700 var der sj{\ae}ldent mere end et eller to skibe om {\aa}ret fra Danmark, og lokale forhold spillede en langt st{\o}rre rolle. I 1800-tallet mistede de indiske besiddelser deres betydning, og i 1845 blev de solgt til Storbritannien.Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne indg{\aa}r i det kolonihistoriske standardv{\ae}rk Danmark og kolonierne, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europ{\ae}iske kolonialisme. V{\ae}rkets bind supplerer hinanden, men kan ogs{\aa} l{\ae}ses hver for sig.",
author = "Esther Fihl and Niels Brimnes and S{\o}ren Mentz",
note = "Se ogs{\aa} resulater fra Nationalmuseets Tranquebar Initaitiv 2004-2016 https://natmus.dk/historisk-viden/verden/asien/indien/tranquebar/ ",
year = "2017",
month = mar,
language = "Dansk",
isbn = "978-87-12-04958-6",
series = "Danmark og kolonierne",
publisher = "Gad",
editor = "Niels Brimnes",
booktitle = "Indien",
edition = "1",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Indernes verden 1600-1750

T2 - Danske drømme om Østens herligheder

AU - Fihl, Esther

AU - Brimnes, Niels

AU - Mentz, Søren

N1 - Se også resulater fra Nationalmuseets Tranquebar Initaitiv 2004-2016 https://natmus.dk/historisk-viden/verden/asien/indien/tranquebar/

PY - 2017/3

Y1 - 2017/3

N2 - Abstrakt:I 1600-tallet voksede den europæiske interesse for handel med Asien eksplosivt, og en række europæiske magter etablerede handelsposter bl.a. i Indien. I 1620 indgik Danmark-Norge en aftale med herskeren i det sydindiske Thanjavur om at opføre en fæstning ved landsbyen Tharangambadi, som danskerne kaldte Tranquebar. Stedet blev i de følgende mere end 200 år centrum for de danske aktiviteter i Asien. I 1755 etablerede man sig også i Serampore nær Calcutta, ligesom man samtidig gjorde det første forsøg på at underlægge sig den indiske øgruppe Nicobarerne.Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne fortæller historien om den dansk-norske tilstedeværelse i Indien, som den udfoldede sig i sam- og modspil med lokale indiske herskere og andre europæiske kolonimagter. I begyndelsen var Tranquebar i lange perioder uden skibsforbindelse til Danmark; selv i storhedstiden omkring 1700 var der sjældent mere end et eller to skibe om året fra Danmark, og lokale forhold spillede en langt større rolle. I 1800-tallet mistede de indiske besiddelser deres betydning, og i 1845 blev de solgt til Storbritannien.Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne indgår i det kolonihistoriske standardværk Danmark og kolonierne, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

AB - Abstrakt:I 1600-tallet voksede den europæiske interesse for handel med Asien eksplosivt, og en række europæiske magter etablerede handelsposter bl.a. i Indien. I 1620 indgik Danmark-Norge en aftale med herskeren i det sydindiske Thanjavur om at opføre en fæstning ved landsbyen Tharangambadi, som danskerne kaldte Tranquebar. Stedet blev i de følgende mere end 200 år centrum for de danske aktiviteter i Asien. I 1755 etablerede man sig også i Serampore nær Calcutta, ligesom man samtidig gjorde det første forsøg på at underlægge sig den indiske øgruppe Nicobarerne.Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne fortæller historien om den dansk-norske tilstedeværelse i Indien, som den udfoldede sig i sam- og modspil med lokale indiske herskere og andre europæiske kolonimagter. I begyndelsen var Tranquebar i lange perioder uden skibsforbindelse til Danmark; selv i storhedstiden omkring 1700 var der sjældent mere end et eller to skibe om året fra Danmark, og lokale forhold spillede en langt større rolle. I 1800-tallet mistede de indiske besiddelser deres betydning, og i 1845 blev de solgt til Storbritannien.Indien – Tranquebar, Serampore og Nicobarerne indgår i det kolonihistoriske standardværk Danmark og kolonierne, der i fem bind behandler Danmarks rolle i den europæiske kolonialisme. Værkets bind supplerer hinanden, men kan også læses hver for sig.

UR - https://gad.dk/danmark-og-kolonierne-indien

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-12-04958-6

T3 - Danmark og kolonierne

BT - Indien

A2 - Brimnes, Niels

PB - Gad

CY - København

ER -

ID: 209528245